Δύο εναλλακτικές προτάσεις που ταιριάζουν υπέροχα στο τραπέζι της Σαρακοστής.
Υλικά
- 150γρ. ταραμά λευκό
- 300γρ. ψωμί μπαγιάτικο ζυγισμένο χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
- 1 κρεμμύδι
- 300-400ml ηλιέλαιο
- 50γρ. σιρόπι ροδιού
- 150γρ. ταραμά λευκό
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 παντζάρια βρασμένα, πολτοποιημένα
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 300γρ. ψωμί λευκό μπαγιάτικο ζυγισμένο χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό, καλά στραγγισμένο
- 300ml ελαιόλαδο απαλό
- 50ml νερό ζεστό
Για τον ταραμά με σιρόπι ροδιού
Για τον ταραμά με παντζάρι και ξύσμα πορτοκαλιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τον ταραμά με σιρόπι ροδιού: Τρίβετε το κρεμμύδι και το βάζετε μαζί με τον ταραμά και το σιρόπι ροδιού στο μπλέντερ.Βήμα 2
Αφού τα χτυπήσετε για λίγο προσθέτετε το μουλιασμένο και στυμμένο ψωμί. Συνεχίζετε το χτύπημα στο μπλέντερ και προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να γίνει το μίγμα σαν μαγιονέζα.Βήμα 3
Για τον ταραμά με παντζάρι: Βάζετε στον κάδο του μίξερ τον ταραμά μαζί με το νερό και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το ψωμί μουλιασμένο και καλά στυμμένο, το παντζάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα.Βήμα 4
Ρίχνετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο με συνεχή ροή σαν κλωστή και εξακολουθείτε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να πάρετε μια ταραμοσαλάτα με απαλή υφή.Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή