Είναι το αγαπημένο μου είδος αβγών και δε μπορώ να το χορτάσω. Ειδικά αν είναι φτιαγμένα όπως πρέπει είμαι ικανή να σκάσω από το φαγητό και να μη μπορώ να φάω τίποτα άλλο όλη την υπόλοιπη μέρα (τρόπος του λέγειν).
Χτυπάτε σε μπολ τα αβγά.
Προσθέτετε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάτε πολύ καλά (όσο πιο πολύ χτυπήσετε, τόσο πιο αφράτα θα βγουν τα αβγά).
Ρίχνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, ρίχνετε τα αβγά, αλλά δεν τα ανακατεύετε. Περιμένετε να πήξουν από την κάτω μεριά.
Με μία πλαστική σπάτουλα σπρώχνετε τα αβγά από τις άκρες προς το κέντρο, αφήνοντας το υγρό των αυγών να κυλήσει στο τηγάνι. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες πλευρές μέχρι να μην υπάρχει άλλο υγρό αβγό.
Αν θέλετε να προσθέσετε κάποιο υλικό, το προσθέτετε σε αυτό το σημείο. Σβήνετε τη φωτιά και γυρίζετε τα αβγά μέχρι να είναι μαγειρεμένα, αλλά να είναι μαλακά (δεν τα σπάτε όταν τα γυρίζετε).
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε σε μπολ τα αβγά.
Βήμα 2
Προσθέτετε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάτε πολύ καλά (όσο πιο πολύ χτυπήσετε, τόσο πιο αφράτα θα βγουν τα αβγά).
Βήμα 3
Ρίχνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 4
Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, ρίχνετε τα αβγά, αλλά δεν τα ανακατεύετε. Περιμένετε να πήξουν από την κάτω μεριά.
Βήμα 5
Με μία πλαστική σπάτουλα σπρώχνετε τα αβγά από τις άκρες προς το κέντρο, αφήνοντας το υγρό των αυγών να κυλήσει στο τηγάνι. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες πλευρές μέχρι να μην υπάρχει άλλο υγρό αβγό.
Βήμα 6
Αν θέλετε να προσθέσετε κάποιο υλικό, το προσθέτετε σε αυτό το σημείο. Σβήνετε τη φωτιά και γυρίζετε τα αβγά μέχρι να είναι μαγειρεμένα, αλλά να είναι μαλακά (δεν τα σπάτε όταν τα γυρίζετε).