Ένα κατεξοχήν λαδερό πιάτο, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, για μέρες που δεν έχουμε πολύ χρόνο και διάθεση για μαγείρεμα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες & κομμένες κονκασέ
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό φασολάκια
- 1 μικρή πατάτα, κομμένη σε κύβους
- 1 κολοκύθι, κομμένο στη μέση
- ανθό αλατιού
- λίγο άσπρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά με νερό βρύσης να βράσει (ή ρίχνουμε καυτό νερό από βραστήρα). Ταυτόχρονα βάζουμε και ένα κεραμικό τηγάνι με το ελαιόλαδο στο άλλο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάροντας να γυαλίσουν και να μελώσουν. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Βήμα 2
Στο μεταξύ έχει πάρει βράση και το νερό στο οποίο προσθέτουμε τα φασολάκια, την πατάτα και το κολοκύθι. Μετά από 8΄ τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σύβραση της ντομάτας. Συμπληρώνουμε μία κουτάλα νερό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό στο λάδι του. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για περίπου 10΄ και σερβίρουμε με φέτα και παξιμάδι.
Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M