Η μαϊντανοσαλάτα από τη Σύρο με το υπέροχο χρώμα της θα ανοίξει την όρεξη στους καλεσμένους σας με τον πιο απολαυστικό τρόπο, ειδικά επάνω σε ζεστό φρυγανισμένο ψωμί.
Υλικά
- 100γρ. φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 100γρ. ψωμί μπαγιάτικο
- 30γρ. κάππαρη
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, κομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 100γρ. πατάτες βρασμένες
- 150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1-2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τον μαϊντανό από τα κοτσάνια και κρατάτε μόνο τα φυλλαράκια. Σε ένα μπολ ρίχνετε νερό και μουλιάζετε το ψωμί. Στο μπλέντερ χτυπάτε τον μαϊντανό, την κάπαρη, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξίδι, τα 50 ml από το ελαιόλαδο και πολτοποιείτε τα υλικά μέχρι γίνουν μία πάστα.Βήμα 2
Προσθέτετε το ψωμί, αφού το στύψετε καλά, τις πατάτες και σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αν είναι σφιχτή η πάστα, την αραιώνετε με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, προσθέτετε χυμό λεμονιού (όσο θέλετε), αλάτι, πιπέρι, δοκιμάζετε και αν χρειαστεί διορθώνετε τη γεύση. Σερβίρειτε τη μαϊντανοσαλάτα δροσερή με επιπλέον λίγο ελαιόλαδο και κάππαρη.Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook