Η αρνίσια συκωταριά μπορεί να αποτελέσει μια τέλεια προσθήκη στο πασχαλινό τραπέζι. Εδώ τη συνδυάζουμε με ένα νόστιμο και αρωματικό πιλάφι.
Υλικά
- 1 συκωταριά αρνίσια (συκώτι, καρδιά, πνευμόνια και νεφρό)
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- αλεύρι
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
- 1½ φλιτζάνι ρύζι
- 3½ φλιτζάνια νερό
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι άνηθο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό
- ½ φλιτζάνι δυόσμο όλα ψιλοκομμένα
- 1½ φλιτζάνι ρόκα ψιλοκομμένη
- 1½ φλιτζάνι γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για το πιλάφι
Για το λάδι δυόσμου
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το λιωμένο βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το ρύζι και τα ανακατεύετε μαζί για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.Βήμα 2
Ρίχνετε το νερό ζεστό μαζί με όλα τα μυρωδικά, σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά του.Βήμα 3
Προσθέτετε τότε την τριμμένη γραβιέρα και τη ρόκα, ανακατεύετε και δοκιμάζετε το αλάτι. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Βήμα 4
Στο μεταξύ πλένετε και κόβετε τη συκωταριά με το ψαλίδι σε μικρούς κύβους. Αλατοπιπερώνετε και την αλευρώνετε.Βήμα 5
Ύστερα τη σοτάρετε για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο και τη σβήνετε με το κρασί και το χυμό των λεμονιών. Δένετε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ αραιωμένο σε λίγο νερό.Βήμα 6
Για το λάδι δυόσμου: χτυπάτε στο μπλέντερ το λάδι με το δυόσμο. Χωρίς καθυστέρηση σερβίρετε τη ζεστή συκωταριά με το ρύζι και την περιχύνετε με το λάδι δυόσμου.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey