Ένας εύκολος και γρήγορος μεζές αλλά και κυρίως πιάτο για το καθημερινό τραπέζι σας, αν το συνδυάσετε με ζυμαρικά ή ρύζι. Για πιο διαιτητικό, το σερβίρετε με μια σαλάτα από φρέσκο σπανάκι που του ταιριάζει εξαιρετικά.
Καθαρίζετε τα συκωτάκια από τις ίνες και τα λιπάκια τους. Ζεσταίνετε σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα συκωτάκια μαζί με το μίγμα μπαχαρικών και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν, για 5-6 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε το σκόρδο και το αλατοπίπερο, χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε μισό φλιτζάνι νερό και σκεπάζετε το τηγάνι. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά και στο τέλος προσθέτετε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού, προσέχοντας να μείνει ζουμάκι στην κατσαρόλα, διαφορετικά προσθέτετε λίγο επιπλέον νερό και αφήνετε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις. Σερβίρετε τα συκωτάκια πάνω από πένες, βίδες ή οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό. Για πιο διαιτητικό, το σερβίρετε με μια σαλάτα από φρέσκο σπανάκι που του ταιριάζει εξαιρετικά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα συκωτάκια από τις ίνες και τα λιπάκια τους. Ζεσταίνετε σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα συκωτάκια μαζί με το μίγμα μπαχαρικών και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν, για 5-6 λεπτά.
Βήμα 2
Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε το σκόρδο και το αλατοπίπερο, χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε μισό φλιτζάνι νερό και σκεπάζετε το τηγάνι. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά και στο τέλος προσθέτετε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού, προσέχοντας να μείνει ζουμάκι στην κατσαρόλα, διαφορετικά προσθέτετε λίγο επιπλέον νερό και αφήνετε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις. Σερβίρετε τα συκωτάκια πάνω από πένες, βίδες ή οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό. Για πιο διαιτητικό, το σερβίρετε με μια σαλάτα από φρέσκο σπανάκι που του ταιριάζει εξαιρετικά.