Φτιάχνουμε σπιτικούς χυμούς και τους απολαμβάνουμε δροσερούς όλο το χρόνο.
Για το χυμό πορτοκαλιού: Καθαρίζετε τα φρούτα από τη φλούδα τους, προσέχοντας να μην κόψετε καθόλου από την άσπρη ψίχα. Βάζετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό πάνω σε χαμηλή φωτιά.
Όταν το σιρόπι πάρει βράση, ρίχνετε τις φλούδες. Βράζετε για 5-6 λεπτά. Στύβετε τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια. Ρίχνετε το χυμό τους σε γυάλινο μπολ και προσθέτετε το σιρόπι με τις φλούδες. Ανακατεύετε και αφήνετε να μείνουν για 24 ώρες.
Κατόπιν, σουρώνετε το μίγμα και μεταφέρετε το συμπυκνωμένο χυμό σε γυάλινα μπουκάλια. Τις φλούδες που περισσεύουν τις στεγνώνετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και τις χρησιμοποιείτε ψιλοκομμένες για να αρωματίσετε τα γλυκά σας. Διατηρείτε τα μπουκάλια με το χυμό στο ψυγείο.
Για τη
λεμονάδα χωρίς βράσιμο: Ανακατεύετε καλά 300ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού με 250γρ.
ζάχαρη και μεταφέρετε το παχύρρευστο σιρόπι σε γυάλινο μπουκάλι. Διατηρείτε τη λεμονάδα στο ψυγείο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το χυμό πορτοκαλιού: Καθαρίζετε τα φρούτα από τη φλούδα τους, προσέχοντας να μην κόψετε καθόλου από την άσπρη ψίχα. Βάζετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό πάνω σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2
Όταν το σιρόπι πάρει βράση, ρίχνετε τις φλούδες. Βράζετε για 5-6 λεπτά. Στύβετε τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια. Ρίχνετε το χυμό τους σε γυάλινο μπολ και προσθέτετε το σιρόπι με τις φλούδες. Ανακατεύετε και αφήνετε να μείνουν για 24 ώρες.
Βήμα 3
Κατόπιν, σουρώνετε το μίγμα και μεταφέρετε το συμπυκνωμένο χυμό σε γυάλινα μπουκάλια. Τις φλούδες που περισσεύουν τις στεγνώνετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και τις χρησιμοποιείτε ψιλοκομμένες για να αρωματίσετε τα γλυκά σας. Διατηρείτε τα μπουκάλια με το χυμό στο ψυγείο.
Βήμα 4
Για τη
λεμονάδα χωρίς βράσιμο: Ανακατεύετε καλά 300ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού με 250γρ.
ζάχαρη και μεταφέρετε το παχύρρευστο σιρόπι σε γυάλινο μπουκάλι. Διατηρείτε τη λεμονάδα στο ψυγείο.