Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κοτομπουκιάς με τα συνηθισμένα ντιπ που έχουμε φάει χίλιες φορές. Αν τα συνδυάσουμε με ρύζι ατμού θα έχουμε ένα πολύ χορταστικό κυρίως που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.
Υλικά
- 500γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε stick (λωρίδες)
- 300γρ. chips καλαμποκιού χοντροκομμένα
- 100ml γάλα
- 1 αβγό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 λίτρο χυμό ρόδι
- 100γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για το κοτόπουλο
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το κοτόπουλο: Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, το βουτάτε στο γάλα ανακατεμένο με το αβγό και στη συνέχεια το πανάρετε με τα chips καλαμποκιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρουν χρώμα εξωτερικά.Βήμα 2
Για τη σάλτσα: Βάζετε να βράσουν όλα τα υλικά σε μέτρια θερμοκρασία, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα sticks κοτόπουλου με τη σάλτσα ροδιού.Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή