Spaghetti_orfano & pikantiko
clock icon
30'

Σπαγγέτι ορφανό και πικάντικο με αβγά ποσέ

Υλικά

  • 1 πακέτο Μακαρόνια Σπαγγετίνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 μικρή πιπεριά καυτερή
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 5 φρυγανιές ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 4 αβγά
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι

Η μακαρονάδα της ευκολίας, φτιαγμένη με Μακαρόνια Σπαγγετίνι και σερβιρισμένη με αβγά ποσέ που δίνουν πιο ξεχωριστό τόνο στο πιάτο.

Βράζετε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνετε και αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα το σκόρδο. Τα αφαιρείτε από το λάδι και ρίχνετε στο τηγάνι το στραγγισμένο σπαγγέτι. Ανακατεύετε.
Στο multi κάνετε τις φρυγανιές σκόνη ή το ψωμί ψίχουλα και τα ανακατεύετε με το θυμάρι. Τα ροδίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και ύστερα τα προσθέτετε και αυτά στο σπαγγέτι μαζί με το ξύσμα των λεμονιών. Ανακατεύετε και μοιράζετε το σπαγγέτι σε πιάτα.
Για τα αβγά ποσέ: Βάζετε σε κατσαρολάκι δύο φλιτζάνια νερό με αλάτι και το ξίδι. Όταν πάρει βράση το νερό, σπάτε ένα ένα τα αβγά μέσα σε φλιτζανάκι του καφέ και τα ρίχνετε με τη σειρά στο νερό. Αφήνετε τα αβγά να βράσουν μέχρι να πήξουν και ύστερα τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε μπολ με κρύο νερό για μερικά λεπτά. Αφήνετε να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε το καθένα πιάτο με ένα αβγό ποσέ αλατοπιπερωμένο, το οποίο καλό είναι να σπάει καθένας από μόνος του στο πιάτο και να το ανακατέψει με τα ζυμαρικά του.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνετε και αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα το σκόρδο. Τα αφαιρείτε από το λάδι και ρίχνετε στο τηγάνι το στραγγισμένο σπαγγέτι. Ανακατεύετε.

Βήμα 3

Στο multi κάνετε τις φρυγανιές σκόνη ή το ψωμί ψίχουλα και τα ανακατεύετε με το θυμάρι. Τα ροδίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και ύστερα τα προσθέτετε και αυτά στο σπαγγέτι μαζί με το ξύσμα των λεμονιών. Ανακατεύετε και μοιράζετε το σπαγγέτι σε πιάτα.

Βήμα 4

Για τα αβγά ποσέ: Βάζετε σε κατσαρολάκι δύο φλιτζάνια νερό με αλάτι και το ξίδι. Όταν πάρει βράση το νερό, σπάτε ένα ένα τα αβγά μέσα σε φλιτζανάκι του καφέ και τα ρίχνετε με τη σειρά στο νερό. Αφήνετε τα αβγά να βράσουν μέχρι να πήξουν και ύστερα τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε μπολ με κρύο νερό για μερικά λεπτά. Αφήνετε να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 5

Σερβίρετε το καθένα πιάτο με ένα αβγό ποσέ αλατοπιπερωμένο, το οποίο καλό είναι να σπάει καθένας από μόνος του στο πιάτο και να το ανακατέψει με τα ζυμαρικά του.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb