Italian food serving in the alfresco dining area
clock icon
30'

Σπαγγέτι με τυρί κρέμα και αλλαντικά

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. Lurpak Soft αλατισμένο
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 250 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 10 φέτες γαλοπούλα, σε κυβάκια
  • Arla Pasta & Gratinar για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • κόκκους ροζ πιπέρι προαιρετικά

Μαγειρεύουμε πεντανόστιμο σπαγγέτι για μεσημεριανό, για όλη την οικογένεια. Χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της Arla η γεύση απογειώνεται.

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σπαγγέτι και το βράζουμε σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά λίγο αλάτι, μαύρο πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το Lurpak Soft σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τη ζάχαρη για 1΄-2΄ να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε το ζυμαρικό και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι, μαζί και 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα με το τυρί κρέμα και τη γαλοπούλα. Ανακατεύουμε ξανά.

Σερβίρουμε αμέσως με ροζ πιπέρι αν θέλουμε και μπόλικο τυρί Arla Pasta & Gratinar.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σπαγγέτι και το βράζουμε σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά λίγο αλάτι, μαύρο πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το Lurpak Soft σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τη ζάχαρη για 1΄-2΄ να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Σουρώνουμε το ζυμαρικό και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι, μαζί και 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε.

Βήμα 5

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα με το τυρί κρέμα και τη γαλοπούλα. Ανακατεύουμε ξανά.

Βήμα 6

Σερβίρουμε αμέσως με ροζ πιπέρι αν θέλουμε και μπόλικο τυρί Arla Pasta & Gratinar.