Μια υπέροχη μακαρονάδα με μπρόκολο, καπνιστή πανσέτα και πλούσια σάλτσα με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, ιδανική για τα φθινοπωρινά τραπέζια.
Βράζετε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
Στο μεταξύ βράζετε σε άλλη κατσαρόλα τα μπουκετάκια του μπρόκολου, σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό. Τα ξαναστραγγίζετε και τα κρατάτε στην άκρη.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε τα κυβάκια της πανσέτας να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και σοτάρετε ελαφρά.
Σβήνετε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τη μισή παρμεζάνα. Δίνετε μια δυο βράσεις ακόμα στη σάλτσα και ύστερα στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Το δουλεύετε για λίγο και σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
Βήμα 2
Στο μεταξύ βράζετε σε άλλη κατσαρόλα τα μπουκετάκια του μπρόκολου, σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό. Τα ξαναστραγγίζετε και τα κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε τα κυβάκια της πανσέτας να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και σοτάρετε ελαφρά.
Βήμα 4
Σβήνετε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τη μισή παρμεζάνα. Δίνετε μια δυο βράσεις ακόμα στη σάλτσα και ύστερα στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Το δουλεύετε για λίγο και σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.