Για το πιάτο αυτό ο Γιώργος Δημητρακόπουλος εμπνέεται από τη φημισμένη κρύα σούπα της Ανδαλουσίας.
Υλικά
- Μερίδες: 2
- 250 γρ. ντοματίνια
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- ½ σκελίδα σκόρδο
- ½ κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- 4 σταγόνες Tabasco
- 1 πολύ μικρό ματσάκι βασιλικό
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά al dente ακολουθώντας μεν τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά σουρώνοντάς τα 1΄-2΄ νωρίτερα από τον χρόνο που αναγράφεται. Στο μεταξύ βάζουμε τα ντοματίνια, την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας και να γίνει λείο. Αλατοπιπερώνουμε και μετά ανακατεύουμε με το ξίδι και το Tabasco.
Βήμα 2
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.