Ίσως η πιο διάσημη ελληνική πίτα, που ταιριάζει το ίδιο καλά στο ταπεράκι για το σχολείο ή το γραφείο αλλά και σε ένα γιορτινό τραπέζι. Με την εγγύηση ποιότητας ΓΙΩΤΗΣ.
Διαλύετε τη Μαγιά σε 3 κουταλιές χλιαρό γάλα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία μαλακιά και αφράτη ζύμη. Την αφήνετε να φουσκώσει για μία ώρα περίπου σε ζεστό μέρος. Τη χωρίζετε σε 2 μέρη και ανοίγετε 2 μεγάλα τετράγωνα φύλλα.
Βάζετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε 2-3 λεπτά στη φωτιά.
Ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, το τυρί και τον άνηθο και ανακατεύετε.
Σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί τοποθετείτε το ένα φύλλο απλώνετε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο.
Πασπαλίζετε με τα τυριά, χαράζετε με το μαχαίρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 30-40 λεπτά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Διαλύετε τη Μαγιά σε 3 κουταλιές χλιαρό γάλα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία μαλακιά και αφράτη ζύμη. Την αφήνετε να φουσκώσει για μία ώρα περίπου σε ζεστό μέρος. Τη χωρίζετε σε 2 μέρη και ανοίγετε 2 μεγάλα τετράγωνα φύλλα.
Βήμα 2
Βάζετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε 2-3 λεπτά στη φωτιά.
Βήμα 3
Ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, το τυρί και τον άνηθο και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί τοποθετείτε το ένα φύλλο απλώνετε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο.
Βήμα 5
Πασπαλίζετε με τα τυριά, χαράζετε με το μαχαίρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 30-40 λεπτά.