Το τόφου είναι ένα είδος τυριού που παρασκευάζεται από τους καρπούς της σόγιας έπειτα από ειδική ζύμωση. Το βρίσκει κανείς αρκετά εύκολα στα ειδικά καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή τρόφιμα από εξωτικές χώρες. Αυτή η νόστιμη σαλάτα συνοδεύεται τέλεια από ένα κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL.
Υλικά
- ½ κιλό σπανάκι τρυφερό, καθαρισμένο καλά
- 200γρ. τόφου, σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα τσίλι γλυκιά
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
- 6 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 1-2 κονσέρβες κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζετε 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο και το ζεσταίνετε πολύ καλά. Ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του τόφου και τα ροδοκοκκινίζετε. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Βήμα 2
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο σησαμέλαιο, ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ. Τα σοτάρετε για 1 λεπτό να μυρίσουν ωραία και ρίχνετε μέσα το σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Το πιέζετε να κάτσει και προσθέτετε 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Το σκεπάζετε και το αφήνετε να μαραθεί.Βήμα 3
Ρίχνετε τότε τη σάλτσα τσίλι και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε το σπανάκι για 5 λεπτά ώστε να μείνει τραγανό. Το σερβίρετε σε μπολ, προσθέτετε από πάνω τους κύβους του ροδοκοκκινισμένου τόφου, το πικάντικο κοκτέιλ θαλασσινών SAFCOL και πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb