Mια συνταγή του Daniel Shemuni για μια μακαρονάδα που μυρίζει θάλασσα. Αποτέλεσε μία από τις τρεις συνταγές που διακρίθηκαν στην κατηγορία Διεθνής Κουζίνα, του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win.
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράζει και βράζετε τα ζυμαρικά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις αντσούγιες. Στη συνέχεια ρίχνετε τις σαρδέλες, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
Ρίχνετε το κρασί. Αν χρησιμοποιήσετε σκόνη κρόκου Κοζάνης την αναμειγνύετε μαζί με το κρασί, διαφορετικά προσθέτετε τις ίνες μαζί με τον άνηθο. Προσθέτετε και τον άνηθο.
Λίγο πριν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά σας, τα ρίχνετε στο τηγάνι για να μαγειρευτούν μαζί με τη σάλτσα. Σερβίρετε με το φρυγανισμένο ψωμί στο οποίο έχετε τρίψει λίγο σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράζει και βράζετε τα ζυμαρικά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις αντσούγιες. Στη συνέχεια ρίχνετε τις σαρδέλες, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
Βήμα 2
Ρίχνετε το κρασί. Αν χρησιμοποιήσετε σκόνη κρόκου Κοζάνης την αναμειγνύετε μαζί με το κρασί, διαφορετικά προσθέτετε τις ίνες μαζί με τον άνηθο. Προσθέτετε και τον άνηθο.
Βήμα 3
Λίγο πριν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά σας, τα ρίχνετε στο τηγάνι για να μαγειρευτούν μαζί με τη σάλτσα. Σερβίρετε με το φρυγανισμένο ψωμί στο οποίο έχετε τρίψει λίγο σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.