souvlakia-kotopoulo
clock icon
45'

Σουβλάκι με κοτόπουλο και αγκινάρες

Υλικά

  • 500γρ. φιλέτο κοτόπουλου
  • 4 μεγάλες αγκινάρες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού χαρίσσα
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αραβικά πιτάκια για σερβίρισμα

Τα σουβλάκια φτιαγμένα εναλλακτικά, όχι με κλασικούς συνδυασμούς λαχανικών αλλά με αγκινάρες.

Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους 2,5 εκατοστών. Ανακατεύετε τη χαρίσσα με το γιαούρτι και το σκόρδο και μαρινάρετε το κοτόπουλο για 20-30 λεπτά.
Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις περνάτε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Περνάτε εναλλάξ το κοτόπουλο και τις φέτες αγκινάρας σε καλαμάκια για σουβλάκια.
Χτυπάτε στο γουδί το ψωμί και προσθέτετε τον κόλιανδρο και το ελαιόλαδο. Αλείφετε τις αγκινάρες με το μίγμα. Ψήνετε τα σουβλάκια για 15-20 λεπτά περίπου στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με αραβικά πιτάκια.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους 2,5 εκατοστών. Ανακατεύετε τη χαρίσσα με το γιαούρτι και το σκόρδο και μαρινάρετε το κοτόπουλο για 20-30 λεπτά.

Βήμα 2

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις περνάτε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Περνάτε εναλλάξ το κοτόπουλο και τις φέτες αγκινάρας σε καλαμάκια για σουβλάκια.

Βήμα 3

Χτυπάτε στο γουδί το ψωμί και προσθέτετε τον κόλιανδρο και το ελαιόλαδο. Αλείφετε τις αγκινάρες με το μίγμα. Ψήνετε τα σουβλάκια για 15-20 λεπτά περίπου στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με αραβικά πιτάκια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb