Τα σουβλάκια φτιαγμένα εναλλακτικά, όχι με κλασικούς συνδυασμούς λαχανικών αλλά με αγκινάρες.
Υλικά
- 500γρ. φιλέτο κοτόπουλου
- 4 μεγάλες αγκινάρες
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού χαρίσσα
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αραβικά πιτάκια για σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους 2,5 εκατοστών. Ανακατεύετε τη χαρίσσα με το γιαούρτι και το σκόρδο και μαρινάρετε το κοτόπουλο για 20-30 λεπτά.Βήμα 2
Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις περνάτε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Περνάτε εναλλάξ το κοτόπουλο και τις φέτες αγκινάρας σε καλαμάκια για σουβλάκια.Βήμα 3
Χτυπάτε στο γουδί το ψωμί και προσθέτετε τον κόλιανδρο και το ελαιόλαδο. Αλείφετε τις αγκινάρες με το μίγμα. Ψήνετε τα σουβλάκια για 15-20 λεπτά περίπου στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με αραβικά πιτάκια.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb