Μεζές πρώτης τάξεως για τις συγκεντρώσεις της παρέας για BBQ.
Υλικά
- 24 γαρίδες μεγάλες (Νο 0 ή 1)
- 24 ντομάτες λιαστές, στραγγισμένες από το λάδι τους
- 24 φυλλαράκια βασιλικού πλατύφυλλου
- 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ή 1 κουτ. σούπας ξερό
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας μπράντι (προαιρετικά)
- 1 κουτ. σούπας πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι της πλάτης και αφήνετε μόνο το κεφάλι και την ουρά τους. Σε γυάλινο ή πλαστικό μπολ ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες. Τις μαρινάρετε για 15-20 λεπτά.Βήμα 2
Περνάτε τις γαρίδες ανά δύο σε μεταλλικές σούβλες, βάζοντας ενδιάμεσα λιαστές ντομάτες και φύλλα βασιλικού.Βήμα 3
Ψήνετε τα σουβλάκια σε καυτή σχάρα για 7-8 λεπτά συνολικά και από τις δύο πλευρές, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα δύο τρεις φορές με τη μαρινάδα τους. Σερβίρετε τα σουβλάκια γαρίδας αμέσως μόλις τα βγάλετε από την ψησταριά.Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή