Οι σουπιές μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ειδικά στην περίοδο της νηστείας έχουν την τιμητική τους και τις συναντάμε σε πολύ νόστιμες εκδοχές.
Υλικά
- 1,5 κιλό σουπιές
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 1 καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 μάτσο μυρώνια
- 1 μάτσο άνηθο
- 250 ml λευκό κρασί
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
- 300 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα από κοτσάνια
- 150 γρ. φρέσκα κουκιά, καθαρισμένα
- 100 γρ. πλιγούρι χοντρό
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε προσεκτικά τις σουπιές ώστε να μη σπάσει το μελάνι τους. Κρατάμε το σώμα και τα πλοκάμια και τα κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες πάχους 2-3 εκ. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις σουπιές. Βάζουμε τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε.Βήμα 2
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο στους 170°C για περίπου 45΄. Αφαιρούμε από τον φούρνο και προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγα υγρά, τα σέσκουλα και τα καθαρισμένα φρέσκα κουκιά, αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε το πλιγούρι.Βήμα 3
Σκεπάζουμε και βάζουμε πάλι στον φούρνο για περίπου 12΄-15΄. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 5΄. Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τον μάραθο.Styling: Kατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Mάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M