Οι σουπιές αλλιώς! Το πόσο αρωματικό είναι αυτό το φρικασέ με τα άγρια χόρτα δεν φαντάζεστε. Και τα μισά να βάλετε θα βγει αριστούργημα…
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
- 70 ml ε. π. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 ματσάκια μυρώνια, ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια μάραθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 500 γρ. άγρια ραδίκια, σε κομματάκια
- 500 γρ. ζοχούς, σε κομματάκια
- 500 γρ. καυκαλήθρες, σε κομματάκια
- 150 ml λευκό κρασί ξηρό
- 70 ml χυμό λεμονιού
- ξύσμα από ½ λεμόνι ακέρωτο
- 300 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
- ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 10 πράσινες τσακιστές ελιές (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τον μάραθο για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές που έχουμε κόψει σε δάχτυλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τα χόρτα εκτός από τα μυρώνια, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χόρτα και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά περίπου, ελέγχοντας μην παραβράσουμε τη σουπιά και σκληρύνει.
Βήμα 3
Αραιώνουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρώνια, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα. Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τις πράσινες ελιές και σερβίρουμε.
Φωτογραφία: Studio M - Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης