Μια διαφορετικά φασολάδα, με βελουτέ υφή και ethnic αρώματα, που ξεχωριστή για την τέλεια γεύση της χάρη στο τζίντζερ, το κάρι και το καρδάμωμο.
Υλικά
- 350γρ. φασόλια ξερά, μέτρια
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
- 2 κουτ. σούπας κάρι καυτερό
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 60γρ. βούτυρο
- 500ml ζωμό κότας (1 κύβος)
- 4-5 σπόρους καρδάμωμου
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουσκεύετε αποβραδίς τα φασόλια σε άφθονο νερό. Τα στραγγίζετε και πετάτε το νερό. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση τα στραγγίζετε πάλι και πετάτε το νερό.Βήμα 2
Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με αρκετό νερό και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν κρυώσουν ελαφρά, προσθέτετε το μισό ζωμό και τα χτυπάτε στο multi μέχρι να γίνουν ένας βελούδινος πολτός.Βήμα 3
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε το κρεμμύδι, το κάρι, το τζίντζερ και το καρδάμωμο. Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι να μαλακώνει, αφαιρείτε το καρδάμωμο και προσθέτετε τα λιωμένα φασόλια και τον υπόλοιπο ζωμό.Βήμα 4
Αφήνετε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να αναμιχθούν τα αρώματα και σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, συνοδεύοντάς τη με ινδικό ψωμί (naan).Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb