Μια νόστιμη και θρεπική vegan σούπα, που θα λατρέψετε!
Υλικά
- 500γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα για 12 ώρες
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε μέτρια καρέ
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών γκάραμ μασάλα*
- 400γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 300ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
- 400ml γάλα καρύδας
- ½ κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια
- 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες, σε μέτριους κύβους
- μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Μίγμα μπαχαρικών γκάραμ μασάλα θα βρείτε στο Μπαχάρ, Ευριπίδου 31, Αθήνα, και σε άλλα ενημερωμένα μπαχαράδικα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε αρκετό νερό. Βράζετε για 40 λεπτά (δεν θα μαλακώσουν εντελώς), τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Σκουπίζετε την κατσαρόλα και την επαναφέρετε στη φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το σκόρδο, την πάπρικα και το γκάραμ μασάλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Βήμα 3
Προσθέτετε τα ντοματάκια, το ζωμό, το γάλα καρύδας, το κουνουπίδι, τις πατάτες και τα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε ξανά, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα ρεβίθια και να βράσουν τα λαχανικά.
Βήμα 4
Σερβίρετε τη σούπα αμέσως σε βαθιά πιάτα ή μπολ πασπαλίζοντας με μαϊντανό ή κόλιανδρο.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση