Τα κουκιά δεν μαγειρεύονται ωραία μόνο λαδερά αλλά κάνουν και υπέροχες σούπες.
Υλικά
- 300γρ. κουκιά φρέσκα, καθαρισμένα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 200γρ. φασολάκια, σε διαγώνια κομμάτια μήκους 1εκ.
- 2 κολοκύθια μέτρια, κομμένα σε κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
- 3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
- 2 φωλιές φιδέ
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 50γρ. δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για το πέστο δυόσμου
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε τα κουκιά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και, όταν κοχλάσει, τα σουρώνετε και πετάτε το νερό. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία για ακόμα μία φορά.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τα κολοκύθια και τα φασολάκια, ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε τα κουκιά και το ζωμό λαχανικών. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε στη σούπα μαζί με το φιδέ. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμη.
Βήμα 4
Για τα φτιάξετε το πέστο δυόσμου: ρίχνετε όλα τα υλικά στο multi και χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά και να γίνουν λείο και ομοιόμορφο μίγμα.
Βήμα 5
Ρίχνετε το μισό πέστο δυόσμου στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Σερβίρετε τη σούπα σε τέσσερα μπολ, συνοδεύοντας με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και το υπόλοιπο πέστο δυόσμου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb