Το κάρι είναι ίσως το πιο ταιριαστό μπαχαρικό για την κολοκύθα και δίνει στη συγκεκριμένη σούπα φίνο άρωμα και υπέροχη γεύση.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, σε κύβους
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας κάρι
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο
- 2 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ταυτόχρονα τα ψαχνά της κολοκύθας και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το κάρι και το κύμινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.Βήμα 2
Αμέσως μετά αδειάζετε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και ακόμα ένα νεροπότηρο νερό, αφήνετε να βράσουν τα υλικά μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σούπας στα 2/3.Βήμα 3
Αφήνετε τη σούπα να χλιαρέψει και την περνάτε από το μπλέντερ του μίξερ, για να γίνει βελούδινη. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.Βήμα 4
Βάζετε τη σούπα να πάρει μια ακόμα βράση και τη σερβίρετε ζεστή σε φλιτζανάκια του καφέ ή του τσαγιού διακοσμώντας με σταγόνες κρέμας γάλακτος στην επιφάνεια.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb