kolokythosoupa
clock icon
60'

Σούπα κολοκύθας με κάρι

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

Το κάρι είναι ίσως το πιο ταιριαστό μπαχαρικό για την κολοκύθα και δίνει στη συγκεκριμένη σούπα φίνο άρωμα και υπέροχη γεύση.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ταυτόχρονα τα ψαχνά της κολοκύθας και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το κάρι και το κύμινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Αμέσως μετά αδειάζετε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και ακόμα ένα νεροπότηρο νερό, αφήνετε να βράσουν τα υλικά μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σούπας στα 2/3.
Αφήνετε τη σούπα να χλιαρέψει και την περνάτε από το μπλέντερ του μίξερ, για να γίνει βελούδινη. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
Βάζετε τη σούπα να πάρει μια ακόμα βράση και τη σερβίρετε ζεστή σε φλιτζανάκια του καφέ ή του τσαγιού διακοσμώντας με σταγόνες κρέμας γάλακτος στην επιφάνεια.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ταυτόχρονα τα ψαχνά της κολοκύθας και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το κάρι και το κύμινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Βήμα 2

Αμέσως μετά αδειάζετε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και ακόμα ένα νεροπότηρο νερό, αφήνετε να βράσουν τα υλικά μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σούπας στα 2/3.

Βήμα 3

Αφήνετε τη σούπα να χλιαρέψει και την περνάτε από το μπλέντερ του μίξερ, για να γίνει βελούδινη. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 4

Βάζετε τη σούπα να πάρει μια ακόμα βράση και τη σερβίρετε ζεστή σε φλιτζανάκια του καφέ ή του τσαγιού διακοσμώντας με σταγόνες κρέμας γάλακτος στην επιφάνεια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb