Πιτάκια φτιαγμένα μέσα στα φορμάκια των μάφινς, αυτά τα σουφλεδάκια είναι ένα εξαιρετικό πρώτο πιάτο σε επίσημα ή ημιεπίσημα τραπέζια.
Υλικά
- ½ φλιτζάνι κάστανα τριμμένα, βρασμένα ή ψημένα
- 240γρ. μανούρι
- 60γρ. ανθότυρο
- 60ml κρέμα γάλακτος
- 2 αβγά
- λίγο θυμάρι φρέσκο, ρίγανη και ψιλοκομμένα τσάιβς
- 500γρ. φύλλα κρούστας, κομμένα σε τετράγωνα 15x15εκ.
- ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Χτυπάτε τα αβγά στο μίξερ και προσθέτετε το μανούρι τριμμένο, το ανθότυρο λιωμένο, την κρέμα γάλακτος, τα κάστανα και τα αρωματικά. Αλατοπιπερώνετε.Βήμα 2
Αλείφετε κάθε κομμάτι φύλλου με λάδι ή βούτυρο. Τοποθετείτε από τρία κομμάτια φύλλο το ένα πάνω στο άλλο και ακτινωτά, μέσα σε βουτυρωμένες μικρές φόρμες για μάφινς.Βήμα 3
Βάζετε στο κέντρο των μικρών σουφλέ μια φουσκωτή κουταλιά από το μίγμα και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το μίγμα και να ροδίσουν τα φύλλα. Σερβίρετε τα σουφλεδάκια αμέσως, με πράσινη σαλάτα σαν πρώτο πιάτο ή σαν γαρνιτούρα σε κρέας.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή