soufle
clock icon
1:15'

Σουφλέ τυριών με μπρόκολο

Υλικά

  • 150γρ. μπρόκολο
  • 500γρ. τυρί γκούντα
  • 200γρ. τυρί έμενταλ
  • 200γρ. κασέρι γλυκό
  • 120γρ. βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 170ml γάλα εβαπορέ
  • 4 φύλλα κρούστας
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι

Ούτε που θα καταλάβουν τα παιδιά ότι τρώνε μπρόκολο!

Βράζετε το μπρόκολο για 5 λεπτά και το πολτοποείτε στο multi.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα τυριά, το μπρόκολο, το βούτυρο, τα αβγά, τα γάλατα, πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι.
Σε ένα πυρέξ στρώνετε εναλλάξ ένα φύλλο κρούστας και από πάνω γέμιση, δεύτερο φύλλο και γέμιση κ.ό.κ.
Αφήνετε το σουφλέ μία ώρα έξω από το ψυγείο.
Το ψήνετε στους 160ºC για 1 ώρα. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το μπρόκολο για 5 λεπτά και το πολτοποείτε στο multi.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα τυριά, το μπρόκολο, το βούτυρο, τα αβγά, τα γάλατα, πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι.

Βήμα 3

Σε ένα πυρέξ στρώνετε εναλλάξ ένα φύλλο κρούστας και από πάνω γέμιση, δεύτερο φύλλο και γέμιση κ.ό.κ.

Βήμα 4

Αφήνετε το σουφλέ μία ώρα έξω από το ψυγείο.

Βήμα 5

Το ψήνετε στους 160ºC για 1 ώρα. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστό.