20181213153157_soufle-4-tyria
clock icon
0'

Σουφλέ τέσσερα τυριά

Υλικά

  • 150γρ. κασέρι ψιλοτριμμένο
  • 150γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 150γρ. γκούντα τριμμένη
  • 2 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό μοσχοκάρυδο
  • άφθονο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη φόρμα

  • λίγο βούτυρο
  • λίγο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

Tips

  • Να θυμάστε πως ό,τι φουσκώνει εύκολα, ξεφουσκώνει ευκολότερα, γι’ αυτό μόλις είναι έτοιμο το φέρνετε αμέσως στο τραπέζι και το σερβίρετε.

Αφράτο και φουσκωτό σουφλέ τυριών, με λαχταριστή Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, που θα κάνει θραύση στο γιορτινό τραπέζι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.
Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Βουτυρώνετε μια μεγάλη βαθιά φόρμα για σουφλέ και την πασπαλίζετε από πάνω με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Τη γυρίζετε ανάποδα για να φύγει το περιττό αλεύρι και αδειάζετε μέσα το μίγμα, φροντίζοντας να μην τη γεμίσετε μέχρι πάνω γιατί το σουφλέ θα φουσκώσει πολύ.
Το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 15-20 λεπτά περίπου χωρίς να ανοίξετε την πόρτα. Θα δείτε ότι θα φουσκώσει και θα υπερβεί σε ύψος τα χείλη της φόρμας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε μια μεγάλη βαθιά φόρμα για σουφλέ και την πασπαλίζετε από πάνω με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Τη γυρίζετε ανάποδα για να φύγει το περιττό αλεύρι και αδειάζετε μέσα το μίγμα, φροντίζοντας να μην τη γεμίσετε μέχρι πάνω γιατί το σουφλέ θα φουσκώσει πολύ.

Βήμα 4

Το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 15-20 λεπτά περίπου χωρίς να ανοίξετε την πόρτα. Θα δείτε ότι θα φουσκώσει και θα υπερβεί σε ύψος τα χείλη της φόρμας.