Ένα διαφορετικό σουφλέ σοκολάτας που παίρνει ιδιαίτερη γεύση από τους ψιλοκομμένους χουρμάδες. Νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι και ως γλυκό σνακ.
Υλικά
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 2 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 200 γρ. χουρμάδες, ψιλοκομμένους
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε στο χείλος μια κατσαρόλας γεμάτης με λίγο νερό που σιγοβράζει). Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5΄- 10΄ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τους χουρμάδες.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα του σουφλέ και ψήνουμε για 20΄. Αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε με παγωτό αν θέλουμε.
Φωτογραφία: Ant Duncan