Ένα άκρως καλοκαιρινό σουφλέ με γλυκιά μελιτζάνα, αλλά και κρεμώδη σύσταση και τέλεια κρούστα, χάρη στη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ

Υλικά
- 500 γρ. πένες
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. φέτα
- 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Tips
- Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πένες. Χαράζετε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με ρίγανη, αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για 2 λεπτά. Ανακατεύετε με τα ζυμαρικά, τις μελιτζάνες και τον μαϊντανό.
Βήμα 3
Μεταφέρετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά στους 180°C.