38240520_28888_SoufleMelitzanas_Site
clock icon
0'

Σουφλέ μελιτζάνας

Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Tips

  • Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Ένα άκρως καλοκαιρινό σουφλέ με γλυκιά μελιτζάνα, αλλά και κρεμώδη σύσταση και τέλεια κρούστα, χάρη στη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ

Βράζετε τις πένες. Χαράζετε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με ρίγανη, αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε.

Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για 2 λεπτά. Ανακατεύετε με τα ζυμαρικά, τις μελιτζάνες και τον μαϊντανό.

 

Μεταφέρετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά στους 180°C.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πένες. Χαράζετε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με ρίγανη, αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για 2 λεπτά. Ανακατεύετε με τα ζυμαρικά, τις μελιτζάνες και τον μαϊντανό.

 

Βήμα 3

Μεταφέρετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά στους 180°C.