Ένα διαφορετικό σουφλέ που εντυπωσιάζει στο γιορτινό τραπέζι. Φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας ζητήσουν τη συνταγή!
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με το σύρμα τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τους κρόκους των αβγών και το κρύο γάλα.
Ρίχνετε στο μίγμα και τα 140ml γάλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά να δέσει ελαφρά.
Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Ρίχνετε το λικέρ και το χυμό λεμονιού.
Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème και το ενσωματώνετε στην κρέμα.
Χτυπάτε τα ασπράδια με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια με απαλές κινήσεις την ενσωματώνετε στο μίγμα.
Βουτυρώνετε ατομικά σκεύη, τα πασπαλίζετε καλά με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μοιράζετε το μίγμα. Ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά και μόλις βγει από το φούρνο πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με το σύρμα τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τους κρόκους των αβγών και το κρύο γάλα.
Βήμα 2
Ρίχνετε στο μίγμα και τα 140ml γάλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά να δέσει ελαφρά.
Βήμα 3
Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Ρίχνετε το λικέρ και το χυμό λεμονιού.
Βήμα 4
Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème και το ενσωματώνετε στην κρέμα.
Βήμα 5
Χτυπάτε τα ασπράδια με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια με απαλές κινήσεις την ενσωματώνετε στο μίγμα.
Βήμα 6
Βουτυρώνετε ατομικά σκεύη, τα πασπαλίζετε καλά με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μοιράζετε το μίγμα. Ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά και μόλις βγει από το φούρνο πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.