soufle-me-alantika
clock icon
45'

Σουφλέ με αλλαντικά και τυριά

Υλικά

  • 300γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα
  • 400γρ. τριμμένα τυριά διάφορα, λευκά και κίτρινα
  • 500γρ. φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • γάλα για να μουσκέψετε το ψωμί
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο

Σε κάθε σπίτι υπάρχει σχεδόν πάντα ψωμί του τοστ αλλά και φέτες από αλλαντικά και τυριά. Με αυτά τα απλά υλικά είναι ευκαιρία να φτιάξετε ένα λαχταριστό σουφλέ! 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αλλαντικά, τη μουστάρδα, την κρέμα, τα αυγά, τον άνηθο ή τον μαϊντανό.

Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και αφαιρούμε την κόρα. Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα, ελαφρά, όχι πάρα πολύ.

Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με το λάδι, κάνουμε μια στρώση ψωμί, απλώνουμε το μισό μίγμα των τυριών, συνεχίζουμε με μια στρώση ψωμί και ξανά με το μίγμα των τυριών-αλλαντικών. Αν μας έχει περισσέψει γάλα περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο του πυρίμαχου σκεύους και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για περίπου 30 λεπτά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αλλαντικά, τη μουστάρδα, την κρέμα, τα αυγά, τον άνηθο ή τον μαϊντανό.

Βήμα 2

Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και αφαιρούμε την κόρα. Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα, ελαφρά, όχι πάρα πολύ.

Βήμα 3

Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με το λάδι, κάνουμε μια στρώση ψωμί, απλώνουμε το μισό μίγμα των τυριών, συνεχίζουμε με μια στρώση ψωμί και ξανά με το μίγμα των τυριών-αλλαντικών. Αν μας έχει περισσέψει γάλα περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο του πυρίμαχου σκεύους και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4

Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για περίπου 30 λεπτά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb