Σε κάθε σπίτι υπάρχει σχεδόν πάντα ψωμί του τοστ αλλά και φέτες από αλλαντικά και τυριά. Με αυτά τα απλά υλικά είναι ευκαιρία να φτιάξετε ένα λαχταριστό σουφλέ!
Υλικά
- 300γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα
- 400γρ. τριμμένα τυριά διάφορα, λευκά και κίτρινα
- 500γρ. φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- γάλα για να μουσκέψετε το ψωμί
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αλλαντικά, τη μουστάρδα, την κρέμα, τα αυγά, τον άνηθο ή τον μαϊντανό.
Βήμα 2
Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και αφαιρούμε την κόρα. Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα, ελαφρά, όχι πάρα πολύ.
Βήμα 3
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με το λάδι, κάνουμε μια στρώση ψωμί, απλώνουμε το μισό μίγμα των τυριών, συνεχίζουμε με μια στρώση ψωμί και ξανά με το μίγμα των τυριών-αλλαντικών. Αν μας έχει περισσέψει γάλα περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο του πυρίμαχου σκεύους και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 4
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για περίπου 30 λεπτά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb