Πλούσιο και απολαυστικό ένα κύριο πιάτο με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ για όλη την οικογένεια
Υλικά
- 200 γρ. blue cheese
- 2 κρεμμύδια λευκά, κομμένα μισοφέγγαρα
- 2 μπρόκολα μικρά, κομμένα μπουκίτσες
- 1 συσκευασία Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- φρέσκο πιπέρι
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη γραβιέρα
- 2 αυγά
- 1,5 λίτρο (7 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό, ζεματίζετε το μπρόκολο για 3 λεπτά και το τοποθετείτε σε κρύο νερό για να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, παρασκευάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, και προσθέτετε 2 αυγά. Ανακατεύετε την μπεσαμέλ με τα λαχανικά, το πιπέρι και το blue cheese, βάζετε το μίγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνετε στους 180°C στον αέρα για 45 λεπτά.
Βήμα 3
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.