Μικρά, λαχταριστά σου γεμισμένα με αφράτη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και μια πινελιά μαρμελάδα βατόμουρο, που τους χαρίζει φρουτένιο τελείωμα.
Για τη ζύμη: Βάζετε το νερό με το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε όλο μαζί το Αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής κι ελαστική, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μαζευτεί γύρω από το σύρμα σας.
Εκτός φωτιάς αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τα χτυπημένα αβγά. Θα ανακατεύετε με το σύρμα να ενσωματωθεί η πρώτη δόση πριν συνεχίζετε με την επόμενη μικρή δόση αβγού. Ίσως να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλη αυτή την ποσότητα. Θα σταματήσετε όταν η ζύμη σας αποκτήσει μια τέτοια υφή που όταν θα τη ρίχνετε από κουτάλι θα ξεκολλάει εύκολα και θα πέφτει γλυκά, χωρίς να απλώνει όμως.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε λίγο στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 1 ρηχό ταψί. Κόβετε με το ψαλίδι την άκρη της σακούλας σε μήκος 1,5εκ. περίπου και σχηματίζετε με τη ζύμη μικρά βουναλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Τέλος, ψήνετε τα σου στον προθερμασμένο φούρνο για ένα μισάωρο περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά. Τότε σβήνετε το φούρνο, ανοίγετε και στερεώνετε την πόρτα του με μια πετσέτα που θα την κρατάει μισάνοιχτη κι αφήνετε τα σου μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμη. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατηθούν τραγανά.
Όσο ψήνονται τα σου ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της και την αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
Αφού κρυώσουν εντελώς τα σου βάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Ανοίγετε με ένα μαχαιράκι τα σου από το πλάι, τα γεμίζετε με την κρέμα και από πάνω προσθέτετε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδα βατόμουρο.
Μεταφέρετε τα σου σε πιατέλα, πασπαλίζετε με λίγη Άχνη Ζάχαρη και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη ζύμη: Βάζετε το νερό με το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε όλο μαζί το Αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής κι ελαστική, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μαζευτεί γύρω από το σύρμα σας.
Βήμα 2
Εκτός φωτιάς αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τα χτυπημένα αβγά. Θα ανακατεύετε με το σύρμα να ενσωματωθεί η πρώτη δόση πριν συνεχίζετε με την επόμενη μικρή δόση αβγού. Ίσως να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλη αυτή την ποσότητα. Θα σταματήσετε όταν η ζύμη σας αποκτήσει μια τέτοια υφή που όταν θα τη ρίχνετε από κουτάλι θα ξεκολλάει εύκολα και θα πέφτει γλυκά, χωρίς να απλώνει όμως.
Βήμα 3
Μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε λίγο στο ψυγείο.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 1 ρηχό ταψί. Κόβετε με το ψαλίδι την άκρη της σακούλας σε μήκος 1,5εκ. περίπου και σχηματίζετε με τη ζύμη μικρά βουναλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Βήμα 5
Τέλος, ψήνετε τα σου στον προθερμασμένο φούρνο για ένα μισάωρο περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά. Τότε σβήνετε το φούρνο, ανοίγετε και στερεώνετε την πόρτα του με μια πετσέτα που θα την κρατάει μισάνοιχτη κι αφήνετε τα σου μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμη. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατηθούν τραγανά.
Βήμα 6
Όσο ψήνονται τα σου ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της και την αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
Βήμα 7
Αφού κρυώσουν εντελώς τα σου βάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Ανοίγετε με ένα μαχαιράκι τα σου από το πλάι, τα γεμίζετε με την κρέμα και από πάνω προσθέτετε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδα βατόμουρο.
Βήμα 8
Μεταφέρετε τα σου σε πιατέλα, πασπαλίζετε με λίγη Άχνη Ζάχαρη και σερβίρετε.