Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει ένα σορμπέ είναι ότι καλύτερο! Το συγκεκριμένο έχει τη δροσιά του πεπονιού και τη σπιρτάδα του ροζ πιπεριού. Αν στο πακέτο προσθέσουμε και το εντυπωσιακό σερβίρισμα μιλάμε για το τέλειο επιδόρπιο!
Υλικά
- 850γρ. πεπόνι
- 60γρ. γάλα σκόνη
- 150ml νερό
- 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ½ κουτ. γλυκού (3γρ.) ροζ πιπέρι σε κόκκους
Tips
- Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα 60γρ γάλακτος σε σκόνη με λευκό ρούμι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το πεπόνι στα δύο, αδειάζετε τη σάρκα και κρατάτε τις δύο “κούπες” της φλούδας στην κατάψυξη γιατί θα τις χρειαστείτε στο σερβίρισμα.
Βήμα 2
Φτιάχνετε το σορμπέ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να βράσουν.
Βήμα 3
Αφού βράσει το μίγμα και γίνει σιρόπι, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το βάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Βήμα 4
Βάζετε το πεπόνι στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε. Προσθέτετε το σιρόπι και τα χτυπάτε όλα μαζί για 2 λεπτά.
Βήμα 5
Θρυμματίζετε τους κόκκους του πιπεριού και τους ρίχνετε στο μίγμα. Συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
Βήμα 6
Βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει. Το μεταφέρετε σε σκεύος κατάλληλο και το συντηρείτε στην κατάψυξη για να παγώσει καλύτερα μέχρι να το σερβίρετε.
Βήμα 7
Σερβίρισμα: Βγάζετε τις «κούπες» πεπονιού από την κατάψυξη και σερβίρετε το σορμπέ σε μπαλίτσες μέσα σε αυτές.
Βήμα 8
Διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες και φύλλα δυόσμου.