Κάνουμε το σολομό ακόμα πιο απολαυστικό, τυλίγοντας τον με φέτες μπέικον που όταν ψηθούν στο φούρνο θα γίνουν έξτρα τραγανές.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αναμιγνύετε 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με λίγο από το μέλι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αλείφετε τα φιλέτα του σολομού με ένα πινέλο.
Τυλίγετε το κάθε φιλέτο με δύο φέτες μπέικον, τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα μουστάρδας αναμιγνύοντας την υπόλοιπη μουστάρδα με το υπόλοιπο μέλι και το γιαούρτι.
Σερβίρετε το σολομό με λίγη από τη σάλτσα μουστάρδας και ανάμικτη σαλάτα. Διακοσμείτε με φέτες λεμονιού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αναμιγνύετε 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με λίγο από το μέλι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αλείφετε τα φιλέτα του σολομού με ένα πινέλο.
Βήμα 2
Τυλίγετε το κάθε φιλέτο με δύο φέτες μπέικον, τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον.
Βήμα 3
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα μουστάρδας αναμιγνύοντας την υπόλοιπη μουστάρδα με το υπόλοιπο μέλι και το γιαούρτι.
Βήμα 4
Σερβίρετε το σολομό με λίγη από τη σάλτσα μουστάρδας και ανάμικτη σαλάτα. Διακοσμείτε με φέτες λεμονιού.