solomos se krousta apo vromi
clock icon
25'

Σολομός σε κρούστα από βρώμη και βότανα

Υλικά

  • 5 φιλέτα σολομού
  • 7 κουτ. σούπας βρώμη, σε νιφάδες
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα ελαφρύ πιάτο του οποίου η νοστιμιά κρύβεται στο μαρινάρισμα του σολομού και το πανάρισμα με αρωματικά και βρώμη που “θωρακίζουν” τη ζουμερή του σάρκα σχηματίζοντας μια ωραία κρούστα.

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα φιλέτα του σολομού. Σε ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά της μαρινάδας με ένα πιρούνι. Βάζετε τα φιλέτα σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με τη μαρινάδα φροντίζοντας να πάει παντού. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον.
Σε μια πιατέλα ρίχνετε τις νιφάδες της βρώμης και τα τέσσερα ψιλοκομμένα αρωματικά. Τα ανακατεύετε καλά με το χέρι σας, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200οC και πανάρετε τα μαριναρισμένα φιλέτα του σολομού με τις νιφάδες της βρώμης και τα αρωματικά. Τα βάζετε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά χωρίς να τα γυρίσετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα φιλέτα του σολομού. Σε ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά της μαρινάδας με ένα πιρούνι. Βάζετε τα φιλέτα σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με τη μαρινάδα φροντίζοντας να πάει παντού. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα 2

Σε μια πιατέλα ρίχνετε τις νιφάδες της βρώμης και τα τέσσερα ψιλοκομμένα αρωματικά. Τα ανακατεύετε καλά με το χέρι σας, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200οC και πανάρετε τα μαριναρισμένα φιλέτα του σολομού με τις νιφάδες της βρώμης και τα αρωματικά. Τα βάζετε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά χωρίς να τα γυρίσετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb