20181101152741_9D986BEC-7B2A-4D42-A026-1E78EC913209
clock icon
15'

Σοκολατένιος vegan κορμός με κάστανα χωρίς ζάχαρη

Υλικά

  • 350γρ. κάστανα βρασμένα
  • 8 χουρμάδες ψιλοκομμένοι
  • 200γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
  • 130γρ. λάδι καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας αμυγδαλοβούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας χαρουπόμελο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια ή 1 κ.σούπας μπράντι (προεραιτικά)

Φτιάχνουμε τον πιο κολασμένο κορμό χωρίς γλουτένη, χωρίς δημητριακά, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, χωρίς λιπαρα, μόνο με αγνή μαγεία φρούτων και καρπών της φύσης.

Σε μπεν μαρί λιώνετε την σοκολάτα με το χαρουπόμελο.
Σε βαθύ μπολ αναμιγνύετε τα κάστανα σπασμένα σε κομμάτια, και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε τον κορμό κλείνοντας τις δύο άκρες πάνω από τον κορμό σφίγγοντας ελαφρά.
Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μπεν μαρί λιώνετε την σοκολάτα με το χαρουπόμελο.

Βήμα 2

Σε βαθύ μπολ αναμιγνύετε τα κάστανα σπασμένα σε κομμάτια, και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Αδειάζετε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε τον κορμό κλείνοντας τις δύο άκρες πάνω από τον κορμό σφίγγοντας ελαφρά.

Βήμα 4

Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.