PSITO KEIK SOKOLATA PORTOKALI HEADER OLIVE
clock icon
2:30'

Σοκολατένιο ψητό γλυκό με άρωμα πορτοκαλιού από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • Μερίδες: 12  
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη  
  • 6 αυγά  
  • 400 γρ. κουβερτούρα 64% κακάο
  • 120 γρ. βούτυρο  
  • 130 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά  
  • 50 γρ. λικέρ από πορτοκάλι  
  • 30 γρ. αλεύρι  
  • 30 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού

Σοκολάτα και πορτοκάλι, ο συνδυασμός που δεν χάνει ποτέ σε ένα απολαυστικό γλυκό

Χτυπάμε ελαφρώς τη ζάχαρη με τα αυγά.

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ πορτοκαλιού.

Ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και μέσα σε αυτό αδειάζουμε το μείγμα.

Σκεπάζουμε την επιφάνεια με ένα αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε ένα ταψί με νερό μέχρι τη μέση της φόρμας (μπεν μαρί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 2 ώρες τουλάχιστον.

Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε εκτός ψυγείου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε ελαφρώς τη ζάχαρη με τα αυγά.

Βήμα 2

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ πορτοκαλιού.

Βήμα 3

Ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και μέσα σε αυτό αδειάζουμε το μείγμα.

Βήμα 4

Σκεπάζουμε την επιφάνεια με ένα αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε ένα ταψί με νερό μέχρι τη μέση της φόρμας (μπεν μαρί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 2 ώρες τουλάχιστον.

Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε εκτός ψυγείου.