Σοκολάτα και πορτοκάλι, ο συνδυασμός που δεν χάνει ποτέ σε ένα απολαυστικό γλυκό
Υλικά
- Μερίδες: 12
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 6 αυγά
- 400 γρ. κουβερτούρα 64% κακάο
- 120 γρ. βούτυρο
- 130 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
- 50 γρ. λικέρ από πορτοκάλι
- 30 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε ελαφρώς τη ζάχαρη με τα αυγά.
Βήμα 2
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ πορτοκαλιού.
Βήμα 3
Ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και μέσα σε αυτό αδειάζουμε το μείγμα.
Βήμα 4
Σκεπάζουμε την επιφάνεια με ένα αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε ένα ταψί με νερό μέχρι τη μέση της φόρμας (μπεν μαρί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 2 ώρες τουλάχιστον.
Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε εκτός ψυγείου.