Και κάπως έτσι το παίδι σας τρώει το παντζάρι…
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 330 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
- 4 αβγά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. baking powder
- 3 κ.σ. κακάο
- 450 γρ. ωμά παντζάρια τριμμένα
- 150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- Λίγη ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Βήμα 3
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Βήμα 5
Προσθέτουμε το πατζάρι και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια.
Βήμα 6
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε μία φόρμα (τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε για 50-60 λεπτά (το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετούμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή).
Βήμα 7
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (προαιρετικά).