Η πιο εύκολη λύση όταν θέλετε να φτιάξετε σοκολατένιο γλυκό στο πι και φι.
Υλικά
- 6 κουτ. σούπας κακάο
- 100ml γάλα
- ½ κιλό τριμμένη ψίχα ψωμιού άσπρου, μπαγιάτικου
- 200γρ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
- 4 αβγά
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα 1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο ή ολόκληρα βύσσινα χωρίς σιρόπι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το γάλα, ρίχνετε μέσα το ψωμί και το αφήνετε μέχρι να το απορροφήσει εντελώς.Βήμα 2
Ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, τα αβγά και τα αμύγδαλα. Τα ανακατεύετε πολύ καλά.Βήμα 3
Βουτυρώνετε ένα ταψί 20x30εκ. και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Το ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.Βήμα 4
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey