CHOCOGLYKO-ME-BREAD
clock icon
60'

Σοκολατένιο γλυκό με ψωμί

Υλικά

  • 6 κουτ. σούπας κακάο
  • 100ml γάλα
  • ½ κιλό τριμμένη ψίχα ψωμιού άσπρου, μπαγιάτικου
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
  • 4 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα 1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο ή ολόκληρα βύσσινα χωρίς σιρόπι.

Η πιο εύκολη λύση όταν θέλετε να φτιάξετε σοκολατένιο γλυκό στο πι και φι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το γάλα, ρίχνετε μέσα το ψωμί και το αφήνετε μέχρι να το απορροφήσει εντελώς.
Ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, τα αβγά και τα αμύγδαλα. Τα ανακατεύετε πολύ καλά.
Βουτυρώνετε ένα ταψί 20x30εκ. και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Το ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το γάλα, ρίχνετε μέσα το ψωμί και το αφήνετε μέχρι να το απορροφήσει εντελώς.

Βήμα 2

Ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, τα αβγά και τα αμύγδαλα. Τα ανακατεύετε πολύ καλά.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε ένα ταψί 20x30εκ. και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Το ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.

Βήμα 4

Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey