Μοσχοβολιστά, αφράτα και νόστιμα τσουρέκια με πολλή σοκολάτα και την εγγύηση ΓΙΩΤΗΣ για σίγουρη επιτυχία.
Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα βάζετε στο φούρνο για 1 ώρα αφού τον ζεστάνετε προηγουμένως στους 40°C για να αποκτήσουν ίδια θερμοκρασία.
Ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ στον κάδο του μίξερ.
Ύστερα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ξεκινάτε να τα δουλεύετε στη 2η ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί, να γυαλίσει και να αρχίσει να ξεκολλάει από τον κάδο του μίξερ. Μεταφέρετε τη ζύμη σε λεκανίτσα, τη σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στο φούρνο στους 40°C.
Στο μεταξύ βάζετε την Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στο μπολ μαζί με την κανέλα. Ανακατεύετε να λιώσει η κουβερτούρα και αφήνετε να κρυώσει.
Παίρνετε τη ζύμη, τη χωρίζετε στη μέση και πλάθετε τα δύο κομμάτια σε σχήμα μπάλας. Τα αφήνετε να ξεκουραστούν, σκεπασμένα για άλλα 20 λεπτά. Ανοίγετε την πρώτη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να πάρει ένα οβάλ, μακρόστενο σχήμα. Στη συνέχεια, απλώνετε πάνω του το μισό μίγμα της κουβερτούρας γάλακτος.
Διπλώνετε τη ζύμη με τη γέμιση σε ρολό και ενώνετε τις δύο άκρες μεταξύ τους. Τοποθετείτε το τσουρέκι σε βουτυρωμένο ταψί, διαμέτρου 28cm.Φτιάχνετε με τον ίδιο τρόπο και δεύτερο τσουρέκι.
Τοποθετείτε τα τσουρέκια στο ζεστό φούρνο στους 40°C σε διαφορετικές σχάρες. Αφήνετε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και τα ψήνετε για 45-50 λεπτά αλλάζοντας στο ενδιάμεσο θέση στα τσουρέκια.
Ξεφουρνίζετε τα τσουρέκια κι αφήνετε να κρυώσουν σε σύρμα.
Λιώνετε τα 200γρ. από την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα 50γρ. κουβερτούρας και ανακατεύετε να πέσει η θερμοκρασία. Περιχύνετε τα τσουρέκια με τη λιωμένη κουβερτούρα, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και αφήνετε να σταθεροποιηθεί εντελώς η κουβερτούρα πριν τα κλείσετε σε ζελατίνα για να μην ξεραθούν.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα βάζετε στο φούρνο για 1 ώρα αφού τον ζεστάνετε προηγουμένως στους 40°C για να αποκτήσουν ίδια θερμοκρασία.
Βήμα 2
Ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ στον κάδο του μίξερ.
Βήμα 3
Ύστερα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ξεκινάτε να τα δουλεύετε στη 2η ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί, να γυαλίσει και να αρχίσει να ξεκολλάει από τον κάδο του μίξερ. Μεταφέρετε τη ζύμη σε λεκανίτσα, τη σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στο φούρνο στους 40°C.
Βήμα 4
Στο μεταξύ βάζετε την Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στο μπολ μαζί με την κανέλα. Ανακατεύετε να λιώσει η κουβερτούρα και αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 5
Παίρνετε τη ζύμη, τη χωρίζετε στη μέση και πλάθετε τα δύο κομμάτια σε σχήμα μπάλας. Τα αφήνετε να ξεκουραστούν, σκεπασμένα για άλλα 20 λεπτά. Ανοίγετε την πρώτη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να πάρει ένα οβάλ, μακρόστενο σχήμα. Στη συνέχεια, απλώνετε πάνω του το μισό μίγμα της κουβερτούρας γάλακτος.
Βήμα 6
Διπλώνετε τη ζύμη με τη γέμιση σε ρολό και ενώνετε τις δύο άκρες μεταξύ τους. Τοποθετείτε το τσουρέκι σε βουτυρωμένο ταψί, διαμέτρου 28cm.Φτιάχνετε με τον ίδιο τρόπο και δεύτερο τσουρέκι.
Τοποθετείτε τα τσουρέκια στο ζεστό φούρνο στους 40°C σε διαφορετικές σχάρες. Αφήνετε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και τα ψήνετε για 45-50 λεπτά αλλάζοντας στο ενδιάμεσο θέση στα τσουρέκια.
Βήμα 7
Ξεφουρνίζετε τα τσουρέκια κι αφήνετε να κρυώσουν σε σύρμα.
Βήμα 8
Λιώνετε τα 200γρ. από την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα 50γρ. κουβερτούρας και ανακατεύετε να πέσει η θερμοκρασία. Περιχύνετε τα τσουρέκια με τη λιωμένη κουβερτούρα, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και αφήνετε να σταθεροποιηθεί εντελώς η κουβερτούρα πριν τα κλείσετε σε ζελατίνα για να μην ξεραθούν.