Αυτά τα cookies θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δεν είναι απλά νόστιμα, αλλά και υγιεινά, καθώς δεν περιέχουν ζάχαρη!
Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε.
Σε δεύτερο μπολ βάζετε τη λιωμένη μπανάνα, το μέλι, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα της βανίλιας και τα αναμιγνύετε. Ρίχνετε το μίγμα της μπανάνας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και την ψιλοκομμένη μπανάνα και ανακατεύετε. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Παίρνετε κουταλιές από τη ζύμη και σχηματίζετε κούκις που τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Ψήνετε στο φούρνο για 12-14 λεπτά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Σε δεύτερο μπολ βάζετε τη λιωμένη μπανάνα, το μέλι, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα της βανίλιας και τα αναμιγνύετε. Ρίχνετε το μίγμα της μπανάνας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 3
Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και την ψιλοκομμένη μπανάνα και ανακατεύετε. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Παίρνετε κουταλιές από τη ζύμη και σχηματίζετε κούκις που τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Ψήνετε στο φούρνο για 12-14 λεπτά.