Το κλασικό και διάσημο φαγητό από την Κέρκυρα, γεμάτο αρώματα και νοστιμιά, σερβίρεται με ζεστό πιρουνάτο πουρέ και συναρπάζει σε κάθε περίσταση!
Υλικά
- 4 φέτες μοσχαρίσιο νουά
- 50γρ. αλεύρι
- 30ml έξτρα παρθένο. ελαιόλαδο
- 50ml ξίδι λευκό, καλής ποιότητας
- 30ml ξίδι κόκκινο, καλής ποιότητας
- 100γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 300ml ζωμό βοδινού σπιτικό ή ψυγείου
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο, παγωμένο, σε κυβάκια
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ αλατοπιπερώνετε το κρέας, το αλευρώνετε και τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι.Βήμα 2
Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας σε δυο δόσεις –δύο φέτες κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία– μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Μόλις τελειώσετε με την πρώτη δόση, ακουμπάτε το κρέας σε πιατέλα και συνεχίζετε με τη δεύτερη δόση.Βήμα 3
Επαναφέρετε όλο το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνετε με όλο το ξίδι. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό, το σκόρδο, τον ζωμό, λίγο αλάτι, πιπέρι, κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.Βήμα 4
Λίγο πριν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και ανακινείτε την κατσαρόλα. Σερβίρετε το σοφρίτο με πουρέ πατάτας και ψιλοκομμένο μαϊντανό.Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook