Schnitzel:,Thinly,Breaded,And,Fried,Cutlet,,Usually,Pork,Or,Veal,
clock icon
50'

Σνίτσελ τύπου Τζονσόν (Snowflake Schnitzel)

Υλικά

  • 4 λεπτές φέτες χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα ή μπούτι)
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 φλ. ψωμί τριμμένο πολύ ψιλό (κοσκινισμένα για «νιφάδες»)
  • 2 κουτ. σούπας άμυλο καλαμποκιού (για πιο αέρινη υφή)
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα ταρτάρ

  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκος μαϊντανός
  • Χυμός λεμονιού
  • Για το σερβίρισμα

  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο

Joseon style Schnitzel, δηλαδή μια παραλλαγή σνίτσελ εμπνευσμένη από τη γερμανική παραδοσιακή κουζίνα αλλά «ντυμένη» με κορεάτικα στοιχεία

Προετοιμασία κρέατος: Σκεπάζουμε κάθε κομμάτι κρέατος με μεμβράνη και το χτυπάμε μέχρι να γίνει 5–6 mm. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10΄.

Πανάρισμα: Σε τρία ρηχά σκεύη βάζουμε (α) αλεύρι, (β) αυγά χτυπημένα, (γ) ψίχουλα ψωμιού κοσκινισμένα ανακατεμένα με άμυλο καλαμποκιού.

Περνάμε κάθε φέτα διαδοχικά από αλεύρι (τινάζουμε περίσσεια), αυγό (να στραγγίσει), μείγμα τριμμένο ψωμί, πιέζοντας ελαφρά να «πιάσει». Ακουμπάμε 5–10΄ σε σχάρα να σταθεροποιηθεί.

Τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι στους 175–180 °C. Τηγανίζουμε 2–3΄ ανά πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και να γίνει πολύ τραγανό. Μεταφέρουμε σε σχάρα (όχι χαρτί) και αλατίζουμε ελαφρά όσο είναι καυτό.

Σάλτσα ταρτάρ: Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, την κάπαρη, τον μαϊντανό και το λεμόνι.

Σερβίρουμε το σνίτσελ αμέσως, με μία κουταλιά ταρτάρ και στο πλάι λίγη μαρμελάδα βατόμουρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προετοιμασία κρέατος: Σκεπάζουμε κάθε κομμάτι κρέατος με μεμβράνη και το χτυπάμε μέχρι να γίνει 5–6 mm. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10΄.

Βήμα 2

Πανάρισμα: Σε τρία ρηχά σκεύη βάζουμε (α) αλεύρι, (β) αυγά χτυπημένα, (γ) ψίχουλα ψωμιού κοσκινισμένα ανακατεμένα με άμυλο καλαμποκιού.

Περνάμε κάθε φέτα διαδοχικά από αλεύρι (τινάζουμε περίσσεια), αυγό (να στραγγίσει), μείγμα τριμμένο ψωμί, πιέζοντας ελαφρά να «πιάσει». Ακουμπάμε 5–10΄ σε σχάρα να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 3

Τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι στους 175–180 °C. Τηγανίζουμε 2–3΄ ανά πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και να γίνει πολύ τραγανό. Μεταφέρουμε σε σχάρα (όχι χαρτί) και αλατίζουμε ελαφρά όσο είναι καυτό.

Βήμα 4

Σάλτσα ταρτάρ: Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, την κάπαρη, τον μαϊντανό και το λεμόνι.

Βήμα 5

Σερβίρουμε το σνίτσελ αμέσως, με μία κουταλιά ταρτάρ και στο πλάι λίγη μαρμελάδα βατόμουρο