Τα αποξηραμένα μανιτάρια είναι τόσο γευστικά και αρωματικά, ώστε προσθέτετε στο φαγητό ακόμη και το νερό στο οποίο τα μουλιάζετε. Πολύ γεύση θα δώσει και το λάδι τρούφας, κάνοντας αυτό το πιάτο με ζυμαρικά κατάλληλο και για γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
- ½ κιλό μακαρόνια σκιουφικτά
- 200γρ. άγρια μανιτάρια αποξηραμένα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500ml ζωμό βοδινού
- 120ml κρέμα γάλακτος
- 50γρ. βούτυρο
- 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 20ml λάδι τρούφας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζετε τα μανιτάρι και το κονιάκ και αφήνετε να μουλιάσουν για περίπου 1 ώρα. Τα σουρώνετε και κρατάτε τα υγρά τους.
Βήμα 2
Κατόπιν, βράζετε τα σκιουφικτά μακαρόνια σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό για 7 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με το βούτυρο για 3 λεπτά. Τα σβήνετε με τα υγρά που κρατήσατε από το μούλιασμα και στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό, συνεχίζοντας το βράσιμο μέχρι να μείνει ο μισός. Τέλος, προσθέτετε, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με πιπέρι και περιχύνοντας με λάδι τρούφας.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή