Ένα κεμπάπ πλούσιο σε αρώματα από μπαχαρικά και μυρωδικά. Θα πλάσετε το μίγμα σε κεφτεδάκια και θα τα περάσετε στα καλαμάκια. Θα το σερβίρετε με ψημένες φέτες ψωμιού.
Υλικά
- ½ κιλό κιμά αρνίσιο χοντροκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1½ κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. γλυκού δυόσμο κομμένο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/8 κουτ. γλυκού καρδάμωμο (κακουλέ) τριμμένο
- αλάτι
- φέτες ψωμιού ψημένες με ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε ροδέλες
- λίγα φυλλαράκια δυόσμου
- 1 λεμόνι κομμένο σε 6 φέτες
Για το κεμπάπ
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε στο μπλέντερ το τσίλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το δυόσμο, το κύμινο, το καρδάμωμο και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας απαλός πολτός.Βήμα 2
Βάζετε σε μπολ τον κιμά, προσθέτετε τον πολτό των μπαχαρικών, αλάτι και ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Βήμα 3
Πλάθετε μικρές μπάλες και τις περνάτε ανά τρεις σε καλαμάκι. Ψήνετε στο γκριλ για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.Βήμα 4
Τοποθετείτε τα καλαμάκια σε πιάτα ή σε πιατέλα και τα γαρνίρετε με τις φέτες ψωμιού, κρεμμύδι, δυόσμο, και μία φέτα λεμόνι.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey