sis kebab

Υλικά

    Για το κεμπάπ

  • ½ κιλό κιμά αρνίσιο χοντροκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1½ κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού δυόσμο κομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/8 κουτ. γλυκού καρδάμωμο (κακουλέ) τριμμένο
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • φέτες ψωμιού ψημένες με ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε ροδέλες
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμου
  • 1 λεμόνι κομμένο σε 6 φέτες

Ένα κεμπάπ πλούσιο σε αρώματα από μπαχαρικά και μυρωδικά. Θα πλάσετε το μίγμα σε κεφτεδάκια και θα τα περάσετε στα καλαμάκια. Θα το σερβίρετε με ψημένες φέτες ψωμιού.

Ρίχνετε στο μπλέντερ το τσίλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το δυόσμο, το κύμινο, το καρδάμωμο και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας απαλός πολτός.
Βάζετε σε μπολ τον κιμά, προσθέτετε τον πολτό των μπαχαρικών, αλάτι και ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Πλάθετε μικρές μπάλες και τις περνάτε ανά τρεις σε καλαμάκι. Ψήνετε στο γκριλ για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Τοποθετείτε τα καλαμάκια σε πιάτα ή σε πιατέλα και τα γαρνίρετε με τις φέτες ψωμιού, κρεμμύδι, δυόσμο, και μία φέτα λεμόνι.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε στο μπλέντερ το τσίλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το δυόσμο, το κύμινο, το καρδάμωμο και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας απαλός πολτός.

Βήμα 2

Βάζετε σε μπολ τον κιμά, προσθέτετε τον πολτό των μπαχαρικών, αλάτι και ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 3

Πλάθετε μικρές μπάλες και τις περνάτε ανά τρεις σε καλαμάκι. Ψήνετε στο γκριλ για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Βήμα 4

Τοποθετείτε τα καλαμάκια σε πιάτα ή σε πιατέλα και τα γαρνίρετε με τις φέτες ψωμιού, κρεμμύδι, δυόσμο, και μία φέτα λεμόνι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey