Χαλβάς και πορτοκάλι. Ένα αχτύπητο δίδυμο σε μια συνταγή σκέτη γλύκα!
Υλικά
- 2 νεροπότηρα ζάχαρη
- 2 νεροπότηρα νερό
- 1 πρέζα βανίλια
- 4 μεγάλα πορτοκάλια
- 6 φετούλες χαλβά αρωματισμένο με βανίλια
- μπόλικη τριμμένη κανέλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα πορτοκάλια βαθιά μέχρι να φανεί η σάρκα τους. Τα κόβετε σε 3-4 φέτες το καθένα. Τα αφήνετε να περιμένουν σε μια πιατέλα.Βήμα 2
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα 2 νεροπότηρα ζάχαρη και 2 νεροπότηρα νερό. Αφήνετε να πάρει βράση. Αρωματίζετε με τη βανίλια και αφήνετε το σιρόπι να δέσει για 10 λεπτά περίπου.Βήμα 3
Βράζετε μέσα στο σιρόπι τις φέτες πορτοκαλιού για 10 λεπτά περίπου, τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Εξακολουθείτε να βράζετε το σιρόπι μέχρι να μείνει το μισό. Σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα τις φέτες του χαλβά βάζοντας από πάνω μια φετούλα πορτοκαλιού, περιχύνετε με το πηκτό σιρόπι και πασπαλίζετε με τριμμένη κανέλα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Elena Jeffrey