Τα μακαρόνια με μπρόκολο είναι από τους πιο νόστιμους συνδυασμούς για ένα πιάτο ζυμαρικών. Σε αυτή τη συνταγή το μπρόκολο γίνεται πέστο, με τη γραβιέρα, το μπούκοβο και το φιστίκι Αιγίνης να το κάνουν ακόμη πιο γευστικό.
Βράζετε τα σιουφιχτά μακαρόνια μέσα σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά περίπου. Κρατάτε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν και στραγγίζετε. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τα ανακατεύετε προσεχτικά μέχρι να αλειφθούν καλά και να μην κολλάνε μεταξύ τους και τα κρατάτε στην άκρη.
Για να ετοιμάσετε το πέστο βράζετε το μπρόκολο σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 4 λεπτά. Στραγγίζετε και κρυώνετε με κρύο νερό. Θα χρησιμοποιήσετε μόνο τα μπουκέτα του μπρόκολου.
Βάζετε στο μπλέντερ το μισό μπρόκολο και τα υπόλοιπα υλικά για το πέστο και πολτοποιείτε.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το πέστο, το υπόλοιπο μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια και ανακατεύετε. Πρόσθετε τα σιουφιχτά μακαρόνια και ανακατεύετε πολύ καλά, να καλυφθούν από το πέστο.Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένη γραβιέρα, φύλλα μαϊντανού, φιστίκι Αιγίνης, μπούκοβο και ελαιόλαδο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα σιουφιχτά μακαρόνια μέσα σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά περίπου. Κρατάτε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν και στραγγίζετε. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τα ανακατεύετε προσεχτικά μέχρι να αλειφθούν καλά και να μην κολλάνε μεταξύ τους και τα κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 2
Για να ετοιμάσετε το πέστο βράζετε το μπρόκολο σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 4 λεπτά. Στραγγίζετε και κρυώνετε με κρύο νερό. Θα χρησιμοποιήσετε μόνο τα μπουκέτα του μπρόκολου.
Βήμα 3
Βάζετε στο μπλέντερ το μισό μπρόκολο και τα υπόλοιπα υλικά για το πέστο και πολτοποιείτε.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το πέστο, το υπόλοιπο μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια και ανακατεύετε. Πρόσθετε τα σιουφιχτά μακαρόνια και ανακατεύετε πολύ καλά, να καλυφθούν από το πέστο.Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένη γραβιέρα, φύλλα μαϊντανού, φιστίκι Αιγίνης, μπούκοβο και ελαιόλαδο.