Είτε νηστεύετε, είτε είστε vegan, δοκιμάστε αυτούς τους σιφνέικους ρεβιθοκεφτέδες με τα μυρωδικά τους και τη δροσερή σος ταχινιού.
Υλικά
- 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
- 1 μεγάλη πατάτα, βρασμένη
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα φρέσκια ή ξερή, ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 100 γρ. ταχίνι
- 100 ml νερό χλιαρό νερό
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 4-5
Για τη σος ταχινιού
Tips
- Μπορούμε να πανάρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με σουσάμι πριν τους τηγανίσουμε. Θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμοι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρεβιθοκεφτέδες: Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα να φύγουν τα φλούδια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ με διακεκομμένη λειτουργία, όχι συνεχόμενη. Τα θέλουμε ψιλοκομμένα και όχι πολτοποιημένα.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ μαζί με την πατάτα πολτοποιημένη, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, αλάτι και αρκετό πιπέρι, ανακατεύουμε με πιρούνι και ζυμώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βήμα 3
Πλάθουμε στρογγυλούς ρεβιθοκεφτέδες όσο γίνεται ίδιου μεγέθους και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 4
Σος ταχινιού: Στο μούλτι χτυπάμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 5
Σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με τη σάλτσα ταχινιού.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη