Αυτή η ρεβιθάδα έχει γεύση από Σίφνο, είναι απλή στην παρασκευή της και πεντανόστιμη.
Υλικά
- 1 κιλό ρεβίθια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Από την προηγούμενη ημέρα μουλιάζετε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ με χλιαρό νερό. Την επομένη, τα ξεπλένετε και τα τρίβετε σε μια πετσέτα κουζίνας να φύγουν τα πολλά φλούδια.Βήμα 2
Βάζετε τα ρεβίθια σε μια πήλινη κατσαρόλα ή γάστρα με καπάκι, προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουτε. Συμπληρώνετε με τόσο νερό ώστε να είναι 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα ρεβίθια. Κλείνετε με το καπάκι.Βήμα 3
Ρίχνετε 1 φλιτζάνι αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο-λίγο νερό μέχρι πάρετε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Το πλάθετε μακρόστενο με τα χέρια και το κολλάτε γύρω-γύρω στο καπάκι για να σφραγιστεί το σκεύος. Ψήνετε στον φούρνο στους 100-120οC για περίπου 7 έως 8 ώρες μέχρι να μελώσει το φαγητό.Βήμα 4
Ανοίγετε το καπάκι και μοιράζετε τη ρεβιθάδα σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας με λίγο χυμό λεμονιού. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση