Στα παγωμένα επιδόρπια, το σεμιφρέντο με την πλούσια γεύση του σίγουρα ξεχωρίζει. Το φτιάχνετε με ΓΙΩΤΗΣ Crème και για ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα, το σερβίρετε με λιωμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ.
Για τις καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού: Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τις φέτες του πορτοκαλιού και σιγοβράζετε για περίπου 15-20 λεπτά ώσπου να δέσει ελαφρά το σιρόπι τους. Αδειάζετε τα πορτοκάλια με το σιρόπι τους σε ένα γυάλινο σκεύος και το σκεπάζετε με μεμβράνη που θα εφάπτεται με την επιφάνειά τους. Το αφήνετε στην άκρη για 1 ημέρα.
Απλώνετε τα πορτοκάλια σε μια σχάρα και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Αν κρατάνε λίγη υγρασία, τα βάζετε για 5 λεπτά στους 70οC σε προθερμασμένο φούρνο.
Για το σεμιφρέντο: Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη και από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι, βράζετε 2 λεπτά επιπλέον.
Στο μεταξύ χτυπάτε τους κρόκους των αβγών στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Τραβάτε το σιρόπι από τη φωτιά και το ρίχνετε στους κρόκους σε συνεχή αλλά λεπτή ροή με το μίξερ σε λειτουργία. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να φουσκώσει, να κρυώσει και να σφίξει.
Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème μαζί με το γάλα στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα και προσθέτετε το μίγμα των κρόκων και το τυρί κρέμα. Χτυπάτε μέχρι να ενοποιηθούν. Ρίχνετε το τριμμένο αμύγδαλο και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, ενσωματώνετε και τα κομμάτια πορτοκαλιού στο μίγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ντύνετε με ένα κομμάτι σελοφάν μια μακρόστενη φόρμα (τερίνα) και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα. Αφήνετε το σεμιφρέντο για 6-7 ώρες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Όταν θέλετε να σερβίρετε αναποδογυρίζετε το σεμιφρέντο σε πιατέλα, περιχύνετε με λιωμένη αλλά κρύα κουβερτούρα και φέτες καραμελωμένου πορτοκαλιού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τις καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού: Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέτετε τις φέτες του πορτοκαλιού και σιγοβράζετε για περίπου 15-20 λεπτά ώσπου να δέσει ελαφρά το σιρόπι τους. Αδειάζετε τα πορτοκάλια με το σιρόπι τους σε ένα γυάλινο σκεύος και το σκεπάζετε με μεμβράνη που θα εφάπτεται με την επιφάνειά τους. Το αφήνετε στην άκρη για 1 ημέρα.
Βήμα 3
Απλώνετε τα πορτοκάλια σε μια σχάρα και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Αν κρατάνε λίγη υγρασία, τα βάζετε για 5 λεπτά στους 70οC σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 4
Για το σεμιφρέντο: Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη και από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι, βράζετε 2 λεπτά επιπλέον.
Βήμα 5
Στο μεταξύ χτυπάτε τους κρόκους των αβγών στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Τραβάτε το σιρόπι από τη φωτιά και το ρίχνετε στους κρόκους σε συνεχή αλλά λεπτή ροή με το μίξερ σε λειτουργία. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να φουσκώσει, να κρυώσει και να σφίξει.
Βήμα 6
Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème μαζί με το γάλα στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα και προσθέτετε το μίγμα των κρόκων και το τυρί κρέμα. Χτυπάτε μέχρι να ενοποιηθούν. Ρίχνετε το τριμμένο αμύγδαλο και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, ενσωματώνετε και τα κομμάτια πορτοκαλιού στο μίγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Βήμα 7
Ντύνετε με ένα κομμάτι σελοφάν μια μακρόστενη φόρμα (τερίνα) και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα. Αφήνετε το σεμιφρέντο για 6-7 ώρες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Βήμα 8
Όταν θέλετε να σερβίρετε αναποδογυρίζετε το σεμιφρέντο σε πιατέλα, περιχύνετε με λιωμένη αλλά κρύα κουβερτούρα και φέτες καραμελωμένου πορτοκαλιού.